Skip to content

Hva er Yin Yoga?

YinYoga - bindevevsyoga, balanserer hele deg

Yin yoga er en rolig terapeutisk yogaform og gir derfor en god avspenning i en krevende hverdag. Noen av yin yoga stillinger holder vi over lengre tid (2-5 min) for å åpne og tøye bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette får deg til å gi slipp spenninger og få mer energi. Det er også lagt til dynamiske overganger fra stilling til stilling for å styrke kjernemuskulatur.

yinyoga_kurs

Vi jobber med Taoistisk Yin yoga. Taoistisk yinyoga baseres på den kinesiske filosofien (TKM - Tradisjonel Kinesisk medisin, som f.eks. akupunktur / akupressur og qigong) og er en rolig yoga form med fokus på å balansere energiflyt i hele deg - kropp, og sinne.  TKM har som grunnlag om yin / yang, 5-elementsloven og læren om meridianer (energibaner i kroppen). Taoistisk yinyoga  jobber også på flere plan enn fysiske, slik at du med tiden kan øke din bevisshet og finne din vei i livet.

På en yin yoga klasse lærer du yogaøvelser, pusteteknikker, guidet meditasjon, samt hvordan å ta hensyn til deg selv i hverdagen utfra kinesisk medisin.

Yin yang teorien beskriver 2 sider av helhet som skal være i balanse for å opprettholde harmoni. Yang har slike kvaliteter som bevegelse, stigende, utvidende, varme, lyse, framdrift, aktive. Yin i balanse til yang har kvaliteter som stillhet, nærende, synkende, samentrekkende, kalde, mørke, passive mm. I moderne tiden lever vi mye i aktivitet som skaper ubalanse og viser seg som stress og stressrealterte lidelser. Yin yoga derfor er en god motvekt i en krevende hverdag (enten det handler om fysisk eller psykisk stress) - ved å holde stillingene lenge kan du lære å være oppmeksom på din pust, din kropp, akseptere degselv her og nå og gi slipp.

Meridianer fungerer som transportkanaler for energi. Blokkeringer eller stagnasjon av energi fører etterhvert til ubalanse i de indre organers energinivå. Symptomer kan være både fysiske, emosjonelle og/eller mentale utfordringer (f.eks. vondt / stivhet i muskler, trøtthet, høyt stressnivå, hodepine, følelsesmessige distraksjoner, søvnløshet, dårlig fordøyelse, hormonubalanser mm.) Det sies også at meridianer ligger i bindevev - lange strekkstillinger i yin yoga hjelper å strekke så dypt som på bindevevnivå, ledd og leddbånd (som er ellers umulig å opnå i andre typer av yoga).

5 elementsloven beskriver hvordan alt henger sammen i naturen og menneskekroppen som er en del av naturen. En god helse derfor avhengig av å leve godt i pakt med naturen, akseptere din kropp og dens forandringer gjennom årsidene og gjennom livet. De psykiske og kroppslige aspektene er tett forbundet og er avhengig av hverandre. I en yinyoga klasse øvelser og meditasjoner tilpasses årstiden vi er i.

Les om våre yinyogakurs ved stress i Oslo Sentrum og Hellerudtoppen.

Yinyoga kan med fordel kombinere med akupressur behandling som er også basert på samme filosofi (5-elementsloven, yin/yang teori og meridianlære). Du kan lese om og bestill en individuell akupressur behandling her. Du får 15% rabatt på alle individuelle behandlingege hos oss, om du deltar på kurs hos oss i samme tidsperiode.

Ønsker du informasjon om våre nyeste tilbud?

Legg din email adresse og få informasjon om våre tilbud, eventer, kurs etc.

Alt informasjon om deg holdes konfidensielt