Skip to content

Mindfulness og MediYoga ved stress – onsdager kl.13.00 – 15.30, Oslo sentrum, våren 2021.

Velkommen til kurs i mindfulness og mediyoga - 8 ganger à 150 min onsdager kl. 13.00 - 15.30

Oppstart: Så snart Oslo åpner - meld gjerne din interesse

 • Pris kr. 4180 for 2.5 timer x 8 ganger 
 • Korona tiltak og hensyn: 
  • Vi håper Oslo åpner, kurs og kursdatoer tilpasses Oslo sine tiltak og regler. Vi starter så snart det er tillatt og forsvarlig og nok interesserte. 
  • Påmelding er ikke bindende før kursstart er bestemt, tillatt og fysisk mulig.
  • Meld gjerne din interesse det er helt uforpliktende.
  • Hvis det blir store tidsforskyvninger underveis i kurset grunnet korona situasjonen det være mulighet for få være med digitalt, bli med på senere kurs med rabatt eller få refundert for tapt kurs.
  • Det er også mulighet for å være med digitalt hvis du ønsker det, er i karantene eller syk. 
  • Vi følger hele tiden med på helsedirektoratets anbefalinger i forhold til smitteverntiltak og følger dem.
  • Gruppene er små slik at regelen om minst 1 meters avstand opprettholdes.
  • Er du interessert send gjerne en mail til eva.edwin@gmail.com for nærmere informasjon eller avtale - det er helt uforpliktende.
  • Da vil du også bli kontinuerlig oppdatert om ledige plasser, endringer, tilpasninger og praktiske hensyn.
 • Rabatter:
  Pensjonister, uføre, studenter og arbeidsledige får 10 % rabatt. 
  Tidligere kursdeltakere får 5% rabatt
  Det blir gitt kun gitt en type rabatt.
 • Kursholder: Eva Edwin, MediYoga lærer og terapeut, mindfulness instruktør,  hypnoterapeut, spesial sykepleier og høgskolelektor (Høgskolen i Sørøst Norge, timebasis). Du kan lese mer om henne her: Eva Edwin
 • Påmelding til eva.edwin@gmail.com. Send ditt navn, mobilnummer, post og mail adresse.  Påmelding er ikke bindende før kursdato er fastsatt* (se detaljer under korona hensyn). Er du interessert ta kontakt - det er viktig for at vi skal kunne starte opp så hurtig så mulig når Oslo åpner.
  Eva Edwin kan også kontaktes på mobil 92406173 - send helst SMS først. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.
 • Sted: Kurset holdes i lokaler midt i sentrum - like ved Karl Johan - 
  Adresse: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Dronningensgate 23, 2.etg. Lokalet kalles Bloom. Du finner Kart og veibeskrivelse her.

Har du lyst til å lære noen anerkjente metoder i å beholde ro og fokus når det røyner på med hverdagens krav og mas. 
På dette kurset får du innblikk i både mindfulness og MediYoga - begge metoder som kan hjelpe ved både psykiske og fysiske utfordringer, ikke minst stress. Kurset er et dagkurs, og passer for deg som har formiddagen fri.

Steps to the sun - 3D render
Mindfulness og mediyoga kurs ved stress 2021, formiddager i Oslo sentrum

Kurset har fokus på stress og stressreduksjon og er en blanding av teori, dialog og praktiske øvelser. Du vil få innsikt i hva mindfulness går ut på og hvordan bruke metoden til hjelp i hverdagen. Du vil lære mange meditasjoner og teknikker for å trene oppmerksomheten på måter som kan hjelpe deg å bli mindre påvirket av stress og ubehag, leve mer i øyeblikket, og lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag. Møte vanskelige tanker og følelser med mer aksept og medfølelse. Være din beste venn også i utfordrende tider.

Øvelsene kan også fremme konsentrasjon, intuisjon og kreativitet.

Du vil lære noen rolige enkle MediYoga øvelser knyttet til stress og muskelspenninger. Øvelsene blir guidet som mindful bevegelses meditasjon. Alle kan delta. Øvelsene blir tilpasset. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Dette er godt utprøvde og aksepterte metoder for å skape overskudd, ro og balanse. Etter kort tid med trening vil du trolig bli overrasket over hvordan du med oppmerksomt nærvær kan oppleve økt kvalitet i daglige aktiviteter og beholde roen når stress og utfordringer melder seg.  Livskvalitet bedres og helseutfordringer kan bli lettere å leve med.

Anbefales til deg som er interessert i å lære om mindfulness og medisinsk yoga, med øvelser som kan hjelpe deg å finne ro i en stressfull hverdag.

Kan hjelpe ved stressrelaterte lidelser som rygg/nakke plager, søvnløshet, hodepine, pustevansker, indre uro og andre fysiske plager, smerter m.m.Du er hjertelig velkommen!

Kurset er også for deg som trenger et pusterom i hverdagen der du kan finne ro og lade opp batteriene. Mindful guidet lyd meditasjon med gong og andre meditative instrumenter blir tilbudt på de fleste av samlingene. Det har vært et populært innslag fra tidligere kursdeltakere. Mange opplever dyp avspenning når de påvirkes av disse tonene og vibrasjonene - en deilig pause fra hverdagens stress.

Mindfulness er en populær meditasjons form innført fra Buddhismen, der den ble anvendt som en vei til dypere selvinnsikt og medfølelse. I dag er metoden velkjent og anvendt både i helsevesen, skole og organisasjoner verden over. Øvelsene har blitt gjenstand for forskning ikke minst gjennom dr.Jon Kabat Zinn program knyttet til stress reduksjon (MBSR) og funnet gunstige i forhold til både fysisk og psykisk helse, ikke minst stress og stressrelaterte lidelser. Du kan lese mer om mindfulness her: Mindfulness.

Mediyoga er en yogaform med øvelser og program som er blitt testet og tatt i bruk på flere sykehus og rehabiliteringssentre både i Norge og Sverige. Du kan lese mer om dette her: Hva er Mediyoga.

På dette kurset vil du lære (teori og praksis):

 • Teori og praksis: Hva er mindfulness? Hva er MediYoga? Hva er stress? Hvordan integrere metodene i en travel hverdag?
 • Du vil lære mange meditasjoner, øvelser og teknikker for:
  • bedre håndtere psykisk, fysisk og mentalt stress - lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag
  • trene evnen til å være mer tilstede i hverdagen, og på den måten skape positive endringer - oppleve og oppnå mer med mindre stress
  • trene oppmerksomhet, fokus og konsentrasjon - roe forstyrrende tanker og følelser - bruke sinnet på en klokere måte
  • utforske og bli bevisst samspillet mellom psyke og fysikk - tanker, følelser og handlinger - og hvordan dette påvirker deg, dine opplevelser og dine valg - ikke minst forholdet mellom tanker, følelser og opplevelse av stress.
  • styre fokus for oppmerksomheten på måter som forsterker gode opplevelser, følelser og relasjoner
  • møte negative tanker og følelser, smerter og ubehag med større ro, aksept og medfølelse - være din egen beste venn
  • styrke kroppsbevissthet og sanseopplevelser
  • fremme kontakt med intuisjon, kreativitet og indre bevissthet
  • fremme avspenning, balanse og indre ro
  • Styrke selvfølelse, selvtillit - vennlighet, aksept og medfølelse i møte med oss selv og andre er i fokus.
 • Yoga øvelsene valgt ut for dette kurset har fokus på å skape energiflyt og avspenning for rygg, skuldre, nakke, hofter. Dette er øvelser som i seg selv kan frigjøre muskelspenninger, fremme avspenning, balanse og harmoni. Øvelsene blir instruert etter mindfullness prinsipp og hjelper deg bli bedre kjent med kroppen din. Vi vil også utforske øvelser som lett kan integreres i hverdagen.
 • For å få best utbytte av kurset anbefales det at du setter av tid til egentrening. Du vil få hjelp til å utvikle egen praksis gjennom samtaler og anbefalinger til hjemmeøvelser, litteratur, digitale hjelpemidler m.m. Du vil også få tilbud om å være med i en lukket facebook gruppe.

Selv om mindfulness er hovedtema på dette kurset vil mindful yoga vil bli vektlagt. Det vil være yoga på alle samlinger med unntak av de 2 første.

Dette sies om kurset:

"Mindfulness og medisinsk yoga hører sammen som hånd i hanske. Kombinasjonen ga meg en følelse av å være fullt tilstede i yogaøvelsene. Eva er kunnskapsrik og vi jobbet med oppmerksomhet på mange måter. Hun har en feminin tilnærming der press og prestasjon er fraværende - og det var godt for meg. En grundig skriftlig dokumentasjon, med lenkehenvisninger, ble sendt ut etter hver kurskveld. Her er det kunnskap å hente" - Gro.

"Jeg sover og slapper av bedre nå, og kan produsere enda mer bedre artikler takket være dette kurset!"  -  Asaki, japansk journalist, fotograf og mediakoordinator

"Jeg har hatt så mye nytte av dette kurset - skal fortsette å praktisere dette både hjemme og på jobb. Det åpnet sinnet mitt for en ny dimensjon. Jeg har straks min første dag på jobben etter 3 måneders sykemelding. Jeg som ikke trodde jeg skulle komme tilbake dit tror nå at det skal gå helt greit. Eva sin stemme er veldig behagelig, jeg har foreslått for henne å lage en app"  - Sofia, 39 år, sykepleier og småbarnsmor.

"Dette kurset har vært en fin og lærerik prosess for meg og jeg føler jeg har fått et verktøy som jeg ellers ikke hadde til å slappe av og nullstille"  - Gitte Marie Lundh Bjurling - Advokat

Adresse: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Dronningensgate 23, 2.etg. Lokalet kalles Bloom. Du finner Kart og veibeskrivelse her.

Andre yoga kurs i Oslo Sentrum: Mindfulness og mediyoga: Kurs ved stress YinYoga restorativ: Ro og balanse | Yin Yoga ved stress: Ro og balanseMedisinsk yoga ved stress,  LETT | Mediyoga ved stress: Finn din styrke i roen | Hatha yoga

Ønsker du informasjon om våre nyeste tilbud?

Legg din email adresse og få informasjon om våre tilbud, eventer, kurs etc.

Alt informasjon om deg holdes konfidensielt