Skip to content

Mindfulness kurs med medisinsk yoga – fokus på stress – tirsdager kl.16.00-18.30, Oslo sentrum

Velkommen til kurs i mindfulness og MediYoga - 8 ganger à 150 min. - tirsdag ettermiddag kl. 16.00 - 18.30, oppstart 03. september 2024

Har du lyst til å lære noen anerkjente metoder i å beholde ro og fokus når det røyner på med hverdagens krav og mas?

Møte høst og vinter med ny energi og oppmerksomt nærvær?

Eva Edwin

På dette kurset får du innblikk i både mindfulness og MediYoga - begge metoder som kan hjelpe ved både psykiske og fysiske utfordringer, ikke minst stress. Kurset går om ettermiddagen, midt i Oslo sentrum, en deilig avstressende pause etter jobb.

 • Kursdatoer: 03.09, 10,09, 17.09, 24.09, 08.10, 15.10, 22.10, 29.10
 • Pris kr. 4180 for 2.5 timer x 8 ganger inkl, lån av matte/pledd. Små grupper.
 • Rabatter:
  • Pensjonister, uføre, studenter og arbeidsledige får 10 % rabatt. 
  • Tidligere kursdeltakere får 5% rabatt, melder du deg på før 07.08 får du også 5% rabatt
  • PS: Det blir gitt kun gitt en type rabatt.
 • Kursholder: Eva Edwin, MediYoga lærer og terapeut, mindfulness instruktør,  hypnoterapeut, spesial sykepleier og høgskolelektor (Høgskolen i Sørøst Norge, timebasis). Du kan lese mer om henne her: Eva Edwin
 • Påmelding til eva.edwin@gmail.com Send ditt navn, mobilnummer, post og mail adresse. Påmelding er bindende. Du sikrer deg plass ved å betale faktura som du får på email.
 • Eva Edwin kan også kontaktes på mobil 92406173 - send helst SMS først. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.
 • Sted: Kurset holdes i lokaler midt i sentrum - like ved Oslo City og Gunerius, 5-10 minutter fra Jernbanestasjonen/Oslo S.
  Adresse: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Torggata 10, 4.etg. Du finner Kart og veibeskrivelse her.
 • Fravær: Er du syk har du mulighet for å delta digitalt.

Kurset har fokus på stress og stressreduksjon. 

Mindfulness er hovedfokus. Du vil få innsikt i hva mindfulness går ut på og hvordan bruke metoden til hjelp i hverdagen. Du vil lære mange meditasjoner og teknikker for å trene oppmerksomheten på måter som kan hjelpe deg å bli mindre påvirket av stress, leve mer i øyeblikket, og lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag. 

Vi har også søkelys på medfølelse og selfcompassion - hvordan være din beste venn også når det stormer. Øvelsene kan fremme konsentrasjon, intuisjon og kreativitet.

Du vil lære noen rolige enkle MediYoga øvelser knyttet til stress og muskelspenninger. Alle kan delta. Øvelsene blir guidet som mindful bevegelses meditasjon. De blir tilpasset den enkelte. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Anbefales til deg som er interessert i å lære om mindfulness og medisinsk yoga, med øvelser som kan hjelpe deg å finne ro i en stressfull hverdag. Kan hjelpe ved stressrelaterte lidelser som rygg/nakke plager, søvnløshet, hodepine, pustevansker, indre uro m.m.Passer både for nybegynner og mer erfarne. Passer også for deg som har gått på mine kurs tidligere. I tillegg til repetisjon vil du lære flere nye meditasjoner og øvelser.

Kurset er også for deg som trenger et pusterom i hverdagen der du kan finne ro og lade opp batteriene. Mindful guidet lyd meditasjon med gong og andre mediative instrumenter blir tilbudt på de fleste av samlingene. Det har vært et populært innslag fra tidligere kursdeltakere. Mange opplever dyp avspenning når de påvirkes av disse tonene og vibrasjonene - en deilig pause fra hverdagens stress. Du er hjertelig velkommen!

Mindfulness er en populær meditasjons form innført fra Buddhismen, der den ble anvendt som en vei til dypere selvinnsikt og medfølelse. I dag er metoden velkjent og anvendt både i helsevesen, skole og organisasjoner verden over. Øvelsene har blitt gjenstand for forskning ikke minst gjennom dr.Jon Kabat Zinn program knyttet til stress reduksjon (MBSR) og funnet gunstige i forhold til både fysisk og psykisk helse, ikke minst stress og stressrelaterte lidelser. Du kan lese mer om mindfulness her: Mindfulness.

Mediyoga er en yogaform med øvelser og program som er blitt testet og tatt i bruk på flere sykehus og rehabiliteringssentre både i Norge og Sverige. Du kan lese mer om dette her: Hva er Mediyoga.Dette er godt utprøvde og aksepterte metoder for å skape overskudd, ro og balanse. Etter kort tid med trening vil du trolig bli overrasket over hvordan du med oppmerksomt nærvær kan oppleve økt kvalitet i daglige aktiviteter og beholde roen i en hektisk hverdag.

På dette kurset vil du lære:

 • Teori og praksis: Hva er mindfulness? Hva er mediyoga? Hva er stress?  Hvordan kan disse verktøyene hjelpe deg?
 • Hvordan integrere metodene inn i en travel hverdag?
 • Du vil lære mange meditasjoner, øvelser og teknikker for:
  • bedre håndtere psykisk, fysisk og mentalt stress - lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag
  • trene evnen til å være mer tilstede i hverdagen, og på den måten skape positive endringer - oppleve og oppnå mer med mindre stress
  • trene oppmerksomhet, fokus og konsentrasjon
  • styre fokus for oppmerksomheten på måter som forsterker gode opplevelser, følelser og relasjoner
  • utforske og bli bevisst samspillet mellom psyke og fysikk - tanker, følelser og handlinger - og hvordan dette påvirker deg, dine opplevelser og dine valg - ikke minst forholdet mellom tanker, følelser og opplevelse av stress.
  • møte negative tanker og følelser, smerter og ubehag med større ro, aksept og medfølelse - være din egen beste venn
  • styrke kroppsbevissthet og sanseopplevelser
  • fremme kontakt med intuisjon, kreativitet og indre bevissthet
  • fremme avspenning, balanse og indre ro
  • styrke selvfølelse og selvtillit - vennlighet, aksept og medfølelse i møte med oss selv og andre er i fokus.
 • Yoga øvelsene valgt ut for dette kurset har fokus på å skape energiflyt og avspenning for rygg, skuldre, nakke, hofter. Dette er øvelser som i seg selv kan frigjøre muskelspenninger, fremme avspenning, balanse og harmoni. Øvelsene blir instruert etter mindfullness prinsipp og hjelper deg bli bedre kjent med kroppen din. Vi vil også utforske øvelser som lett kan integreres i hverdagen.
 • For å få best utbytte av kurset anbefales det at du setter av tid til egentrening. Du vil få hjelp til å utvikle egen praksis gjennom samtaler og anbefalinger til hjemmeøvelser, litteratur, digitale hjelpemidler m.m.
 • Du vil få tilgang til kursdokumentasjon og motta kursbevis etter fullendt kurs.
 • Du vil også få anledning til å bli med i en lukket facebook gruppe både under og etter kurset.

Selv om mindfulness er hovedtema på dette kurset vil mindful yoga vil bli vektlagt. Det vil være yoga på alle samlinger med unntak av de 2 første.

Dette sies om kurset:

"Mindfulness og medisinsk yoga hører sammen som hånd i hanske. Kombinasjonen ga meg en følelse av å være fullt tilstede i yogaøvelsene. Eva er kunnskapsrik og vi jobbet med oppmerksomhet på mange måter. Hun har en feminin tilnærming der press og prestasjon er fraværende - og det var godt for meg. En grundig skriftlig dokumentasjon, med lenkehenvisninger, ble sendt ut etter hver kurskveld. Her er det kunnskap å hente" - Gro.

"Jeg sover og slapper av bedre nå, og kan produsere enda mer bedre artikler takket være dette kurset!"  -  Asaki, japansk journalist, fotograf og mediakoordinator

"Jeg har hatt så mye nytte av dette kurset - skal fortsette å praktisere dette både hjemme og på jobb. Det åpnet sinnet mitt for en ny dimensjon. Jeg har straks min første dag på jobben etter 3 måneders sykemelding. Jeg som ikke trodde jeg skulle komme tilbake dit tror nå at det skal gå helt greit. Eva sin stemme er veldig behagelig, jeg har foreslått for henne å lage en app"  - Sofia, 39 år, sykepleier og småbarnsmor.

"Dette kurset har vært en fin og lærerik prosess for meg og jeg føler jeg har fått et verktøy som jeg ellers ikke hadde til å slappe av og nullstille"  - Gitte Marie Lundh Bjurling - Advokat

Adresse: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Storgata 39, 3.etg. Du finner Kart og veibeskrivelse her.

Andre yoga kurs i Oslo Sentrum: Mindfulness og mediyoga: Kurs ved stress ||YinYoga rolig: Ro og balanse | Yin Yoga ved stress: Ro og balanseMedisinsk yoga for alle | Mediyoga ved stress: Fra stress til indre ro | 

Ønsker du informasjon om våre nyeste tilbud?

Legg din email adresse og få informasjon om våre tilbud, eventer, kurs etc.

Alt informasjon om deg holdes konfidensielt