Skip to content

Hva er MediYoga?

MediYoga - ofte kalles for "medisinsk yoga" eller "yoga som medisin"

MediYoga© er en myk, men allikevel kraftig yoga som passer alle. Selv de som har fysiske begrensninger som for eksempel prolaps, whiplash, rullestol, MS, ME, osv kan ha nytteverdi av å utføre MediYoga ©. Denne formen for yoga går i dybden og kan gi deg styrke på alle plan, samt starte selvhelbredende prosess inne i dag på alle plan. Mediyoga© virker også forebyggende og kan brukes som selvutviklingsverktøy.

mediyoga_stress600x419

Det er forholdsvis enkle øvelser som gjøres i takt med din pust. Øvelser kan gjøres både på en matte på gulvet eller sittende på en stol. Kroppsbevegelser kombineres med pust, konsetrasjonsøvelser og meditasjon. Øvelsene er med på å bedre kroppsholdning, immunforsvar, øke konsentrasjon, styrke nervesystemet, bedre fordøyelse, bedre balanse i stoffskifte mm. og som følge av dette øke din livskvalitet.

Medi Yoga er utviklet i Sverige utfra en av verdens eldste yogaformer - Kundalini yoga i samarbeid med skolemedisin. Mer om MediYoga og hvor det kommer fra kan du lese her.

MediYoga© har mange år med forskning bak seg innen utbrenthet, hjerterehabilitering, kroniske ryggplager mm på blant annet Karolinska institutet og Danderyds sjukhuset i Stockholm. MediYoga er derfor i dag en integrert del av det svenske helsevesenet og på full fart inn i det norske helsevesenet. Både på Feiringklinikken, Radiumhospitalet og Ullevål sykehus er MediYoga© nå en del av rehabiliteringstilbudet til pasienter som har kreft, hjertelidelser, spiseforstyrrelser, ryggproblemmer mm. og kan være med på å lindre samt være med å forebygge en rekke helsemessige utfordringer.

MediYoga programmene brukes også på bl.a store og små bedrifter som forebyggende tiltak, bl. an AstraZeneca.

Intervju med vår kollega - lege, forsker og mediyoga terapeut Ivana Hollan, PhD om medisinsk yoga og hvordan mediyoga kan hjelpe ved stress:

Les om våre MediYoga kurs ved stress i Oslo (Oslo Sentrum, Grünerløkka og Hellerudtoppen).

Ønsker du informasjon om våre nyeste tilbud?

Legg din email adresse og få informasjon om våre tilbud, eventer, kurs etc.

Alt informasjon om deg holdes konfidensielt