Skip to content

Kursbeskrivelser

| Medisinsk yoga (MediYoga) LETT | Mediyoga og mindfulness | Mediyoga: Fra stress til indre ro | Mediyoga: Finn din styrke i roen |
| YinYoga restorativ - mest yin| Yin yoga ved stress: Ro og balanse - yin med litt yang
| Mediyoga for seniorer og uføre |

Er du i tvil hvlket medisinsk yoga kurs som vil passe deg - ta kontakt!

Medisinsk yoga LETT

Kurset passer for alle, selv funksjonshemmede (du kan f.eks bruke stol i enkle øvelser). Programmet har fokus på skape en energiflyt, for at du blir mindre påvirket av stress, finne til din indre ro og få mer energi. Avspenningsøvelser for rygg / nakke / skuldrer / hofter, pusteteknikker og meditasjon. Kursets program tilpasses deltakere: Du som melder deg på kurs fyller ut skjema om dine eventuelle plager / ønsker ved kurset (alt info behandles konfidensielt).

Anbefales til deg som har stressrelaterte lidelser og sliter blant annet med indre uro, forskjellige rygg- og nakkeplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn, humørsvingninger, depresjon, pusteproblemer, fordøyelsesproblemer, høyt blodtrykk, hjertelidelser, har diagnosen utbrenthet, ME m.m.

Du lærer: Enkle øvelser, puste- og meditasjonsteknikker, samt hvordan unngå stress og å ta hensyn til deg selv i hverdagen. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt .

YinYoga ved stress: Restorativ - mest yin

Dette er en rolig og sakte terapeutisk yogaklasse. I en restorativ yogaklasse gjør du øvelser så dypt og lenge som kroppen din tillater. Vi bruker hjelpemidler som puter, blokker, tepper etc. for at du kan lettere “hvile” inn i stillingene.

Anbefales til deg som sliter med stressrelaterte og/ eller kroniske lidelser, bl.a. forskjellige muskel- og skjelettplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn, indre uro, føler deg utbrent, har ME, fybromyalgi o.l.

Du lærer: Enkle øvelser, pusteteknikker, samt hvordan unngå stress og å ta hensyn til deg selv i hverdagen utfra kinesisk medisin. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt

Mindfulness og Mindful Mediyoga ved stress

Kurset har fokus på stress og stress reduksjon. Du vil lære om hva mindfulness går ut på, og integrere noen enkle teknikker for trene oppmerksomheten til å bli mindre påvirket av stress og lettere finne indre ro og fokus. Du vil også få lære enkle yoga øvelser knyttet til stress og muskelspenninger.  Yogaøvelsene er for det meste hentet fra MediYoga og har fokus på skape en energiflyt med avspenningsøvelser for rygg / nakke / skuldrer / hofter.  Øvelsene er instruert etter mindfulness prinsipp, kombinert med mindfulness øvelser og meditasjon. Kurset passer for alle. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt.

Målsetningen for kurset:

  1. Trening av evnen til å være mer tilstede i hverdagen, og på den måten skape positive endringer - oppleve og oppnå mer med mindre stress.
  2. Få bedre kontakt med kroppen, bli mer bevisst samspillet mellom psyke og fysikk, hvordan denne koblingen påvirker oss i våre valg og handlinger.
  3. Frigjør muskelspenninger, oppnå mer balanse, harmoni og avspenning.
  4. Trene opp evnen til å få kontakt med intuisjon og indre bevissthet.  

Du lærer: Enkle yogaøvelser, puste- og meditasjons og mindfulness teknikker. Vi snakker også om stress og hvordan disse teknikkene kan hjelpe deg i å bli mer stressmotstanddyktig. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt .

Kan hjelpe med stressrelaterte lidelser, rygg / nakke plager, søvnløshet, hodepine, pustevansker m.m. Mindfulness kan også hjelpe med å beholde ro og fokus i en travel hverdag. Kan styrke konsentrasjon og kreativitet.

Kurset er inspirert av av de veldokumenterte programmene MBSR - "Mindfulness-based stress reduction" og MBCT - "Mindfulness-based cognitive therapy" men følger ikke disse. Kurset er også inspirert av Andries Kroese sin oppmerksomhets trening og det vil være mer yoga på dette kurset. Vil du vite mer om mindfulness kan du lese mer her. Kursprogram kommer.

Anbefales til deg som er interessert i å lære mindfulness og yoga, med øvelser som kan hjelpe deg å finne roen i en stressfull hverdag.

Anbefales spesielt til deg som har stressrelaterte lidelser og sliter blant annet med indre uro, forskjellige rygg- og nakkeplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn, pusteproblemer m.m.

Medisinsk yoga: Fra stress til indre ro

Programmet har fokus på skape en energiflyt, for at du blir mindre påvirket av stress og finne din indre ro. Avspenningsøvelser for rygg / nakke / skuldrer / hofter, pusteteknikker og meditasjon. Kursets program tilpasses deltakere: Du som melder deg på kurs fyller ut skjema om dine eventuelle plager / ønsker ved kurset (alt info behandles konfidensielt).

Anbefales til deg som har stressrelaterte lidelser og sliter blant annet med indre uro, forskjellige rygg- og nakkeplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn, humørsvingninger, depresjon, pusteproblemer, fordøyelsesproblemer, høyt blodtrykk, hjertelidelser, har diagnosen utbrenthet, ME m.m.

Du lærer: Enkle øvelser, puste- og meditasjonsteknikker, samt hvordan unngå stress og å ta hensyn til deg selv i hverdagen. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt .

Medi yoga ved stress: Finn din styrke i roen

Dette kurset passer for deg som har normalt bra fysisk helse med ønsker å forbedre pust og energinivå, samt forebygge stressrelaterte lidelser og lære verktøy for å takle den krevende hverdagen bedre.

Programmet har fokus på skape en energiflyt samt myke opp og styrke muskulatur i rygg / nakke / skuldrer / hofter. Øvelser gjøres fortsatt i et rolig tempo. Ingen forkunnskap er nødvendig. Pusten er i fokus, meditasjon er inkludert. Kursets program tilpasses deltakere: Du som melder deg på kurs fyller ut skjema om dine eventuelle plager / ønsker ved kurset (alt info behandles konfidensielt).

Anbefales til deg som har stressrelaterte lidelser og sliter blant annet med indre uro, forskjellige rygg- og nakkeplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn, humørsvingninger, nedstemhet, pusteproblemer, fordøyelsesproblemer, føler deg utstill, utmattet m.m.

Du lærer: Øvelser, puste- og meditasjonsteknikker, samt hvordan unngå stress og å ta hensyn til deg selv i hverdagen. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt

Yin yoga ved stress: Ro og balanse

Yin yoga baseres på den kinesiske filosofien og er en rolig terapeutisk yoga form med fokus på å balansere energiflyt i hele deg. Yin yoga gir en god avspenning i en krevende hverdag. I noen av stillinger arbeides det over lengre tid for å tøye dyp muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd. Det er også lagt til dynamiske overganger fra stilling til stilling for å styrke kjernemuskulatur. Øvelser er spesielt tilpasset årstiden vi er i - for bedre helse og mer energiflyt.

Anbefales til deg som sliter med stressrelaterte lidelser, blant annet indre uro, forskjellige rygg- og nakkeplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn m.m.

Du lærer: Enkle øvelser, pusteteknikker, samt hvordan unngå stress og å ta hensyn til deg selv i hverdagen utfra kinesisk medisin. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt

MediYoga for seniorer og uføre, Grünerløkka

Medisinsk yoga programmet, spesielt tilpasset seniorer eller bevegelseshemmede, gjøres på stoler eller stående og tilpasses til hver enkelte.
Pusten er i fokus og øvelser virker forebyggende og kan minske symptomer på hjerte- karsykdommer, demens, dårlig søvn, stress, vond nakke og rygg m.m. Øvelsene er med på å bedre kroppsholdning, immunforsvar, øke konsentrasjon, styrke nervesystemet, bedre fordøyelse, bedre balanse i stoffskifte m.m. og som følge av dette øke livskvalitet.
Mediyoga er testet og tatt i bruk på flere sykehus og rehabiliteringssentre. Avspenning og lett meditasjon er inkludert.

Ønsker du informasjon om våre nyeste tilbud?

Legg din email adresse og få informasjon om våre tilbud, eventer, kurs etc.

Alt informasjon om deg holdes konfidensielt