Skip to content

Gong avspenning

Gong - skaper magiske helende vibrasjoner

Lyden av gong renser sinnet, virker helbredende på kroppen, og hever bevisstheten
Mehtab Benton

maria_gong32
Maria Andersen, gongspiller, gongyogalærer og gongterapeut

Gong har sin opprinnelse i China og ble brukt i Østen i flere hundre år - både i forskjellige ritualer og som musikkinstrument. Gong lager lyder av forskjellige frekvenser som vibrerer lenge og skaper lydbølger. Derfor mange opplever lyder fra gong som både fascinerende og magisk. Gong kan brukes samme med andre musikk instrumenter, også brukes mye i yoga, både for avspenning og meditasjon. Gong kan også brukes i terapi, både alene eller med kombinasjon med andre terapier.

Du kan oppleve gong på mange måter:

 • Gongavspenning / meditasjon / gongbad.  Dette skjer vanligvis i små grupper, som regel ligger du på en myk matte på gulvet, gjerne med lukkede øyne og lar gongvibrasjoner skylle over deg. Det kan oppleves som om du "bader" i lydbølger. Gongvibrasjoner vibrere i alle dine celler og det beste måte å ta i mot - er å slappe av. De fleste opplever å komme til en dyp avspenning eller til å med en dyp meditativ tilstand / reie utenom tid og rom. Og det kan gjelde selv de som sier at de ikke kan meditere.
  Vi holder gongavspenning / meditasjon 1-2 ganger i måned. Skjekk datoer her.
  Det er også en gongavspenning på de fleste av våre kurs - da spilles gongen mykt.
  • Gongyoga. Gong spilles for å hjelpe til å utføre øvelser (f.eks da det trengs utholdenhet), samt for å forsterke effekten av yogaøvelser / meditasjoner.  Det spilles også myk gong under avspenning etter yogaprogramm. Gongyoga kan du oppleve ifm med en av våre gongbad
 • Gongterapi - indivuduelt. Gong spilles av en gongterapeut mht dine behov. Vibrasjoner fra gong kan trigge selvhelbrendende prosesser inn i hele deg - derfor dette kan brukes både som forebyggeing og rehabilitering. Gongterapi ofte brukes samen med andre healing teknikker som:
  - pusteteknikker
  - mantra,
  - mudra (fingrekombinasjon), -
  - visualisering,
  - affirmasjon mm.
  - øreakupunkttur / øreakupressur
  - en restorativ yogastilling  - for å skape energiflyt i spesielle energibaner
  - mm.
  For bestilling av en individuell gongterapi time - ta kontakt med gongterapeut Maria Andersen. 
 • Gong for gruppe mennesker ved en spesielt anleddning:
  Vi kan skreddersy arransjementet med f.eks yoga, mindfuness, massasje og gongavspenning. Vi hadde flere år på rad oppdrag for ansatte i NSF (Norsk Sykepleier forbund) med yinyoga og gongavspenning, spilt under en Humanistisk bryllup. Vi kan spille der du ønsker det, eller i vår studio på Dronningensgate 23.
  - kickoff for dine ansatte
  - noe annerledes med dine vennegjeng
  - noe ekstra på din bryllup
  - utdrikkningslag
  - jubileum
  mm., bare spør 🙂 på email mediyoga.oslo@gmail.com 
 • Musikk konsert - da gong som regel brukes sammen med andre instrumenter. Lyden fra gong "henger" mye lenger enn fra de fleste andre instrumenter, og skaper derfor et spennende lydbilde.
  Vi holder konkonserter i forbindelse med kunsutilling, div, happenings, følg med webisde eller vår facebookside.  

Når det gjelder gongavspenning / meditasjon / terapi - det er noen få forsiktighetsregler mht noen tilstand - spør gongterapeut Maria Andersen.

Ønsker du informasjon om våre nyeste tilbud?

Legg din email adresse og få informasjon om våre tilbud, eventer, kurs etc.

Alt informasjon om deg holdes konfidensielt