Skip to content

Gong avspenning

Gong - skaper magiske helende vibrasjoner

Lyden av gong renser sinnet, virker helbredende på kroppen, og hever bevisstheten
Mehtab Benton

maria_gong32
Maria Andersen, gongspiller, gongyogalærer og gongterapeut

Gong har sin opprinnelse i China og ble brukt i Østen i flere hundre år - både i forskjellige ritualer og som musikkinstrument. Gong lager lyder av forskjellige frekvenser som vibrerer lenge og skaper lydbølger. Derfor mange opplever lyder fra gong som både fascinerende og magisk. Gong kan brukes samme med andre musikk instrumenter, også brukes mye i yoga, både for avspenning og meditasjon. Gong kan også brukes i terapi, både alene eller med kombinasjon med andre terapier.

Hvorfor være med på gongavspenning - en eller flere ganger?

 • Vi består av 70% vann. Gong skaper vibrasjoner som trenger inne i hele kroppen din. Tenk som ripper over vann - slik alle dine celler begynner å vibrere for å komme i balanse...
 • Renser kroppen fra gammel "grums". Energimessig våre vondt kan beskrives som tetthet av energi - vibrasjonene fra gong trenger inn og begynner å løse opp. Derfor ikke uvanlig å få vondt i "de gamle vondter" under gongbad. Men dette etterpå føles det bedre.
 • Løse opp i fysiske spenninger i kroppen. Vår bindevev, som er finnes rundt alle muskler og organer - reagerer spesielt godt på vibrasjoner. Når vi opplever stivhet - det er ofte bindevev blir stiv og "flyter" ikke. Vibrasjoner fra gongen hjelper bindevev å gi slipp og derfor flere opplever å føle seg mykere i kroppen etter gongsessjon. Avspenninger med gonger kan kalles også for "latmannsyoga", blir myk bare å ta imot vibrasjoner.
 • Dypere pust. Under gongavspenning må du puste dypt for å ta imot, og det sier at med gongvibrasjoner kommer Prana - livets energi
 • Glede og lykke. To kinesiske tegn Tai Loi 😊, som betyr happiness has arrived ble skrevet på gongene i gamle dager, men også på noen gonger i moderne tiden. Flere opplever å føle seg gladere og faktisk lykkeligere på slutten av gongsessjon. Gongensvibrasjoner fremkaller utskillese av gledes homon - endofrin.
 • Hjernen hviler. En rensende effekt på hjernen - under påvirkning av gongvibrasjonene vil hjernet ditt flytte fra våken tilstand (Beta-fekvensene) til rolig tilsntand (Alfa), dvs flytte mellom søvn og ikke søvn. Og akkurat der trigger den selvhelbredende prosess inn i kropp, sinn og sjel.
 • Dyp meditasjon. Flere opplever i en dyp meditativ tilstand. Hjernet går over til Theta frekvensene (enda roligere enn Alfa og da skjer healing en på dypere plan) og enda dypere til Delta - dyp meditasjon. Slik skjer under dyp meditasjon, men her gongvibrasjonene jobber for deg. Derfor kan kalles avspening med gonger for en "latmannsyoga", at du bare ligger og ta imot.
 • Gi slipp. Under gongbad kan du gi slip på det du kan og har lyst å gi slipp der og da.
 • Forskning. Det finnes en god del forskning om gognvibrasjoner. Du kan se en video om hvordan påvirkes bloceller under gongavspenning neders på denne siden.

Mine gonger:

 • 32" Paiste symphonisk gong, som har alle frekvenser og regnes som det pest terapeutiske gongen. Har både dype og lyse toner i flere skalaer og mange overtoner. Det sies at symphoniske gonger har alle universets vibrasjoner og derfor regnes ut som de mest terapeutisk gonger.
 • 32" Bifrost gong (Norse gong av Martin Bläse - tysk gongkunstner). Den er 100% håndlaget av titan, vakker og se på og har dype toner som "henger" leeeenge og kommer dypt inn i kroppen.
 • 22" Wind gong fra Wuhan, håndlaget. Det er en håndholdt gong. Høres "kinesisk" ut eller som vind i forskjellige former... må bare oppleves. Har både dype og lysere toner.

Akustitske instrumenter jeg bruker under avspenninger:

 • Syngeboller - jeg har flere i forskjellige størrelser fra Nepal og Tibet. Det mest varke med dyp klang er 9 metall håndlaget 12" syngebolle, men har flere håndlagede i 7 metaller.
 • Regnstikk - som lager beroligende rashle lyder, kan høres som regn eller rennende vann.
 • Sansula - en modifikasjon av afrikansk kalimba, med mer rafinerete lyd og lang vibrasjon. Oppleves sært og nostalgisk.
 • Måne tromme - håndlagt i Latvia fra metall, selv om den er månetromme, lager den lette og oppføftende lyder som man blir glad av...
 • Chakra tromme - håndlaget i Spania, tunet på frekvensene av alle chakraer, veldig fascinerende klare lange vibrasjoner som går helt under huden...
 • Koshi klokke - laget av bambus med sølv av en fransk kunstner Kabir. Tunet på Vann element og helende frekvens 432 Hz. Tonene elsket av nesten alle. Bruker ofte på slutten av avspenning.

Du kan oppleve gong på mange måter:

 • Gongavspenning / meditasjon / gongbad.  Dette skjer vanligvis i små grupper, som regel ligger du på en myk matte på gulvet, gjerne med lukkede øyne og lar gongvibrasjoner skylle over deg. Det kan oppleves som om du "bader" i lydbølger. Gongvibrasjoner vibrere i alle dine celler og det beste måte å ta i mot - er å slappe av. De fleste opplever å komme til en dyp avspenning eller til å med en dyp meditativ tilstand / reie utenom tid og rom. Og det kan gjelde selv de som sier at de ikke kan meditere.
  Vi holder gongavspenning / meditasjon 1-2 ganger i måned. Skjekk datoer her.
  Det er også en gongavspenning på de fleste av våre kurs - da spilles gongen mykt.
 • Gongyoga. Gong spilles for å hjelpe til å utføre øvelser (f.eks da det trengs utholdenhet), samt for å forsterke effekten av yogaøvelser / meditasjoner.  Det spilles også myk gong under avspenning etter yogaprogramm. Gongyoga kan du oppleve ifm med en av våre gongbad
 • Gongterapi - indivuduelt. Gong spilles av en gongterapeut mht dine behov. Vibrasjoner fra gong kan trigge selvhelbrendende prosesser inn i hele deg - derfor dette kan brukes både som forebyggeing og rehabilitering. Gongterapi ofte brukes samen med andre healing teknikker som:
  - pusteteknikker
  - mantra,
  - mudra (fingrekombinasjon), -
  - visualisering,
  - affirmasjon mm.
  - øreakupunkttur / øreakupressur
  - en restorativ yogastilling  - for å skape energiflyt i spesielle energibaner
  - mm.
  For bestilling av en individuell gongterapi time - ta kontakt med gongterapeut Maria Andersen. 
 • Gong for gruppe mennesker ved en spesielt anleddning:
  Vi kan skreddersy arransjementet med f.eks yoga, mindfuness, massasje og gongavspenning. Vi hadde flere år på rad oppdrag for ansatte i NSF (Norsk Sykepleier forbund) med yinyoga og gongavspenning, spilt under en Humanistisk bryllup. Vi kan spille der du ønsker det, eller i vår studio på Storgata 39.
  - kickoff for dine ansatte
  - noe annerledes med dine vennegjeng
  - noe ekstra på din bryllup
  - utdrikkningslag
  - jubileum
  mm., bare spør 🙂 på email mediyoga.oslo@gmail.com 
 • Musikk konsert - da gong som regel brukes sammen med andre instrumenter. Lyden fra gong "henger" mye lenger enn fra de fleste andre instrumenter, og skaper derfor et spennende lydbilde.
  Vi holder konkonserter i forbindelse med kunsutilling, div, happenings, følg med webisde eller vår facebookside.  

Når det gjelder gongavspenning / meditasjon / terapi - det er noen få forsiktighetsregler mht noen tilstand - spør gongterapeut Maria Andersen.

Se hvordan gongvibrasjoner påvirker dine blodceller:

Ønsker du informasjon om våre nyeste tilbud?

Legg din email adresse og få informasjon om våre tilbud, eventer, kurs etc.

Alt informasjon om deg holdes konfidensielt