Skip to content

Uteyoga sentralt i Oslo, dropin

UTE (eller inne) yoga: Yin yoga, MediYoga - sommer og glede!

Sommer DROPIN klasser for deg som ønsker å teste ut yoga eller bare nyte en velfortjent pustepause i sommervarmen. 

  • Akershus festning ved Karpedammen, timen begynner kl 16.45 og asluttes 18.15. (Forbehold om det er et arransjement ved Karpedammen, så finner vi et annet sted).
    Om været er usikker eller dårlig - møtt opp på Dronningensgate 23 til kl 16.30, timen begynner 16.30 og avsluttes kl 18.
  • Vi har også dropin i Tveitenparken . Om dropin på Tveita kan du lese her.

TEMA: Sommer og glede! Timen inkluderer øvelser, pusteteknikker og avspenning.  Øvelser tilpasses alle interesserte og ingen forkunnskap er nødvendig.

Datoer i sentrum:
Torsdag 8.august kl 16.45-18.15
Torsdag 15.august kl 16.45-18.15
Karpedammen, Akershus festning, Yinyoga  med Maria

Sted:
Ute: Ved Karpedammen (ved scenen), inne på Akreshusfestning (inngang fra Myntegata)
Inne:
Dronningensgate 23, 3.etg, ring nede på 312 (Medisinsk Yoga og mindfulness)\

Praktisk: (Gjelder sentrum) Om det er fint vær - timen holdes ved Karpedammen i Akereshus festning 16.45-18.15
Om det er usikker vær eller regn / vind samles vi kl 16.15-16.30 på Dronningensgate 23. Timer starter da 16.30-18
Om det er fint vær går vi 16.30 mot Akershus festning, ved Karpedammen. Det er mulighet å låne yogamatte på Dronningensgate.
Om du er usikker om det blir ute eller inne, møtt opp 16.30 på Dronningensgate 23, 3.etg, ring nede 312 (Medisinsk yoga og mindfulness Oslo).
Du kan evt sende sms på 99313437 (Maria), for å spørre om det er inne eller ute.
Om det er inne eller ute vil bli annonsert på FB-event.

Pris: 100 kr for 90 min, Ta med venner, kollegaer og bekjente!
Betaling via Vipps 504193 (Medisinsk Yoga Oslo), velg Betal til i vipps appen (evt kontant ferdig vekslet).

NB! Send gjerne på email mediyoga.oslo@gmail.com, om yoga må bli inne pga været så det er begrenset med plasser (kun 11 plasser).,
Om det er mindre enn 4 deltakere, så avlyses arransjementet.

Kursholdere:
Maria Andersen, mediyoga lærer og terapeut, yinyoga lærer, gongyoga lærer, massasjeterapeut, akupressør, antistressterapeut.
Nadia Altysheva, hatha og tantra yogalærer

Yin yoga  og MediYoga er begge en rolige terapeutisk yogaform og gir derfor en god balanse til en krevende hverdag. Øvelser passer og kan tilpasses både nybegynnere og de mer erfarne.

HathaYoga  kalles ofte klassisk yoga - en av de opprinnelige hovedgrenene og er utgangspunktet for mange av de nyere variantene. I hathayoga forenes den mannlige og kvinnelige siden, sol (ha) og måne (tha), ved å gjøre fysiske øvelser og pusteøvelser som stimulerer de to sidene av kroppen like mye. Hatha yoga er en miks av stående, sittende og liggene posisjoner,  fysiske posisjoner som glir over i hverandre, slike som Solhilsen, Krigeren, foroverbøyninger, bakoverbøyninger, vridninger, balanseøvelser og oppnedstillinger, og pusteøvelser.

Yinyoga baseres på den kinesiske filosofien, derfor lærer du noen tips og råd utfr kinesisk medisin (akupunkter, kosthold, meridianer mm.). Øvelser tilpasses også den årstiden vi er i, utfra kinesisk filosofi. I noen av yin yoga stillinger arbeides det over lengre tid for å åpne og tøye bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette får deg til å gi slipp spenninger og få mer energi. Det er også lagt til dynamiske overganger fra stilling til stilling for å styrke kjernemuskulatur.

MediYoga er en rolig meditativ yogaform, utviklet i samarbeid med skolemedisin utfra Kundalini yoga. Fokus på pust, tilstedeværelse og kroppsbevisshet. Passer utmerket å begynne med om du sliter eller ønsker å forebygge stressrelaterte plager.

ILD element (sommer): Glede og harmoni. Ild element står for harmoni, indre glede, harmoni, kjærelighet. Ild gir oss varme og gleden til å oppleve og dele.