Mindfulness og Mediyoga: Kurs ved stress – onsdager kl. 17.00-19.30, Oslo sentrum. Start 11.04.2018

Velkommen til kurs i Mindfulness og mediyoga - 8 ganger à 150 min.

Oppstart onsdag 11. april 2018, kl. 17.00-19.30

 • Kursdatoer: 11.04, 18.04, 25.04, 02.05, 23.05, 30.05, 06.06, 13.06
 • Pris kr. 3480 for 2 timer 30 min x 8 samlinger, inkl, lån av matte/pledd.  Små grupper fra 5 til 10 deltagere.
 • Pensjonister, uføre, studenter og arbeidsledige får 10 % rabatt (NB: Det blir bare gitt en type rabatt).
 • Kursholder:Eva Edwin, MediYoga lærer og terapeut, mindfulness instruktør, hypnoterapeut, spesial sykepleier og høgskolelektor (Høgskolen i Sørøst Norge, timebasis). Du kan lese mer om henne her: Eva Edwin
 • Påmelding til eva.edwin@gmail.com Send ditt navn, adresse, fødselsdato og telefonnummer. Påmelding er bindende. Du sikrer deg plass ved å betale faktura som du får på email.
 • Eva Edwin kan også kontaktes på mobil 92406173 - send helst SMS først. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.

Mediyoga og mindfulness kurs ved stress

Har du lyst til å lære noen anerkjente metoder i å beholde ro og fokus når det røyner på med hverdagens krav og mas?

Både mindfulness og mediyoga kan hjelpe ved stress. På dette kurset får du innblikk i begge metodene. Kurset har fokus på stress og stress reduksjon.

Mindfulness er hovedfokus. Du vil få innsikt i hva mindfulness går ut på og hvordan bruke metoden til hjelp i hverdagen.

Du vil lære mange meditasjoner og teknikker for å trene oppmerksomheten på måter som kan hjelpe deg å bli mindre påvirket av stress, leve mer i øyeblikket, og lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag. Hjerte meditasjoner og mindfulness meditasjoner/øvelser med fokus på å styrke medfølelsen med deg selv og andre - bli venn med det vanskelige og styrke det gode - er også tema.

Du vil lære noen rolige enkle MediYoga øvelser knyttet til stress og muskelspenninger. Øvelsene blir guidet som mindful bevegelses meditasjon. Alle kan delta. Øvelsene blir tilpasset. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Kurset er også for deg som trenger et pusterom i hverdagen der du kan finne ro og lade opp batteriene. Mindful guidet lyd meditasjon med gong og andre mediative instrumenter blir tilbudt på de fleste av samlingene.
Det har vært et populært innslag fra tidligere kursdeltakere. Mange opplever dyp avspenning når de påvirkes av disse tonene og vibrasjonene - en deilig pause fra hverdagens stress.

Anbefales til deg som er interessert i å lære om mindfulness og medisinsk yoga, med øvelser som kan hjelpe deg å finne ro i en stressfull hverdag. Passer både for nybegynner og mer erfarne. Kurset passer også for de som har gått på mine kurs tidligere. Kurset er revidert, så i tillegg til repetisjon får du lære flere nye meditasjoner/øvelser. 

Kan hjelpe ved stressrelaterte lidelser som rygg/nakke plager, søvnløshet, hodepine, pustevansker, indre uro m.m. Du er hjertelig velkommen!

Mindfulness er en populær meditasjons form innført fra Buddhismen, der den ble anvendt som en vei til dypere selvinnsikt og medfølelse. I dag er metoden velkjent og anvendt både i helsevesen, skole og organisasjoner verden over. Øvelsene har blitt gjenstand for forskning ikke minst gjennom dr.Jon Kabat Zinn program knyttet til stress reduksjon (MBSR) og funnet gunstige i forhold til både fysisk og psykisk helse, ikke minst stress og stressrelaterte lidelser. Du kan lese mer om mindfulness her: Mindfulness.

Mediyoga er en yogaform med øvelser og program som er blitt testet og tatt i bruk på flere sykehus og rehabiliteringssentre både i Norge og Sverige. Du kan lese mer om dette her: Hva er Mediyoga.

Dette er godt utprøvde og aksepterte metoder for å skape overskudd, ro og balanse. Etter kort tid med trening vil du trolig bli overrasket over hvordan du med oppmerksomt nærvær kan oppleve økt kvalitet i daglige aktiviteter og beholde roen i en hektisk hverdag

På dette kurset vil du lære:

 • Teori og praksis: Hva er mindfulness? Hva er mediyoga? Hva er stress?  Hvordan kan disse verktøyene hjelpe deg?
 • Hvordan integrere metodene inn i en travel hverdag?
 • Du vil lære mange meditasjoner, øvelser og teknikker for:
  • bedre håndtere psykisk, fysisk og mentalt stress - lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag
  • trene evnen til å være mer tilstede i hverdagen, og på den måten skape positive endringer - oppleve og oppnå mer med mindre stress
  • trene oppmerksomhet, fokus og konsentrasjon
  • styre fokus for oppmerksomheten på måter som forsterker gode opplevelser, følelser og relasjoner
  • utforske og bli bevisst samspillet mellom psyke og fysikk - tanker, følelser og handlinger - og hvordan dette påvirker deg, dine opplevelser og dine valg - ikke minst forholdet mellom tanker, følelser og opplevelse av stress.
  • styrke det gode og bli venn med det vanskelige - møte negative tanker og følelser, smerter og ubehag med større ro og aksept - uten å la de styre deg
  • få bedre kontakt med kroppen og sansene dine
  • fremme kontakt med intuisjon og indre bevissthet
  • styrke kontakten med hjertet - vennlighet, aksept og medfølelse i møte med oss selv og andre er i fokus.
  • fremme avspenning, balanse og indre ro
 • Yoga øvelsene valgt ut for dette kurset har fokus på å skape energiflyt og avspenning for rygg, skuldre, nakke, hofter. Dette er øvelser som i seg selv kan frigjøre muskelspenninger, fremme avspenning, balanse og harmoni. Øvelsene blir instruert etter mindfullness prinsipp og hjelper deg bli bedre kjent med kroppen din. Vi vil også utforske øvelser som lett kan integreres i hverdagen.
 • For å få best utbytte av kurset anbefales det at du setter av tid til egentrening. Du vil få hjelp til å utvikle egen praksis gjennom samtaler og anbefalinger til hjemmeøvelser, litteratur, digitale hjelpemidler m.m.
 • Du vil få tilgang til kursdokumentasjon og motta kursbevis etter fullendt kurs.
 • Du vil også få anledning til å bli med i en lukket facebook gruppe både under og etter kurset.

Selv om mindfulness er hovedtema på dette kurset vil mindful yoga vil bli vektlagt. Det vil være yoga på alle samlinger med unntak av de 2 første. Ønsker du mindre yoga er kanskje dette kurset mer relevant: "Mindfulness kurs: Opplev mer med mindre stress" Er du i tvil om hvilket kurs som passer ta kontakt med Eva Edwin på mail: eva.edwin@gmail.com eller sms: 92406173.

Adresse: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Dronningensgate 23, 3.etg. Du finner Kart og veibeskrivelse her.

Andre yoga kurs i Oslo Sentrum: Mindfulness og mediyoga: Kurs ved stress - dagYinYoga rolig: Ro og balanse | Yin Yoga ved stress: Ro og balanse Medisinsk yoga for alle Mediyoga ved stress: Fra stress til indre ro |