Skip to content

Hva er MediYoga?

MediYoga - ofte kalles for "medisinsk yoga" eller "yoga som medisin"

MediYoga© er en myk, men allikevel kraftig yoga som passer alle. Selv de som har fysiske begrensninger som for eksempel prolaps, whiplash, rullestol, MS, ME, osv kan ha nytteverdi av å utføre MediYoga ©. Denne formen for yoga går i dybden og kan gi deg styrke på alle plan, samt starte selvhelbredende prosess inne i dag på alle plan. Mediyoga© virker også forebyggende og kan brukes som selvutviklingsverktøy.

mediyoga_stress600x419

Det er forholdsvis enkle øvelser som gjøres i takt med din pust. Øvelser kan gjøres både på en matte på gulvet eller sittende på en stol. Kroppsbevegelser kombineres med pust, konsetrasjonsøvelser og meditasjon. Øvelsene er med på å bedre kroppsholdning, immunforsvar, øke konsentrasjon, styrke nervesystemet, bedre fordøyelse, bedre balanse i stoffskifte mm. og som følge av dette øke din livskvalitet.

Medi Yoga er utviklet i Sverige utfra en av verdens eldste yogaformer - Kundalini yoga i samarbeid med skolemedisin. Mer om MediYoga og hvor det kommer fra kan du lese her.

MediYoga© har mange år med forskning bak seg innen utbrenthet, hjerterehabilitering, kroniske ryggplager mm på blant annet Karolinska institutet og Danderyds sjukhuset i Stockholm. MediYoga er derfor i dag en integrert del av det svenske helsevesenet og på full fart inn i det norske helsevesenet. Både på Feiringklinikken, Radiumhospitalet og Ullevål sykehus er MediYoga© nå en del av rehabiliteringstilbudet til pasienter som har kreft, hjertelidelser, spiseforstyrrelser, ryggproblemmer mm. og kan være med på å lindre samt være med å forebygge en rekke helsemessige utfordringer.

MediYoga programmene brukes også på bl.a store og små bedrifter som forebyggende tiltak, bl. an AstraZeneca.

Intervju med vår kollega - lege, forsker og mediyoga terapeut Ivana Hollan, PhD om medisinsk yoga og hvordan mediyoga kan hjelpe ved stress:

Les om våre MediYoga kurs ved stress i Oslo (Oslo Sentrum, Grünerløkka og Hellerudtoppen).